Vuurwapens dodelijke schietpartij gevonden

Duikers van de Koninklijke Marine hebben maandag in het water van de Essenburgsingel in Rotterdam twee vuurwapens gevonden. De politie denkt dat die wapens te maken hebben met een dodelijke schietpartij waarbij in juni een 27-jarige Rotterdammer om het leven kwam. 

Ziekenhuis

De schietpartij was in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 juni vlakbij de kruising van de Essenburgstraat met de Buitenhofstraat. Diezelfde nacht werden in een Rotterdams ziekenhuis twee Rotterdammers van nu 41 en 36 jaar aangehouden Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op de Rotterdammer. De 36-jarige verdachte is inmiddels op vrije voeten, maar wordt nog steeds aangemerkt als verdachte. De 41-jarige verdachte staat op 7 oktober voor het eerst voor de rechtbank.

Telefoon

Het onderzoeksteam dat de schietpartij onderzoekt is volgens de politie nog volop bezig. Eerder werd er ook al in het water gezocht door het Landelijk Team Onderwaterzoeking en toen werd een telefoon gevonden. Of deze goederen iets met het incident te maken hebben wordt verder onderzocht. De politie is overigens nog steeds op zoek naar getuigen die iets kunnen vertellen over wat er die nacht gebeurde. In het bijzonder wil de politie graag tips over de mogelijke aanleiding van de schietpartij.