Waar en hoe Vijzelaar is omgebracht nog onbekend

De zaterdagmorgen of vrijdagavond om het leven gebrachte  Bas Vijzelaar had in – of bij – Breukelen volgens de politie vermoedelijk met iemand een afspraak om dure horloges te verhandelen. De politie zei in Opsporing Verzocht dat het onbekend is met wie en waar hij had afgesproken. Ook is onduidelijk waar hij om het leven is gebracht.

Een voorbijganger zag zaterdagavond bloed, glas en een mobiele telefoon liggen op de Kanaaldijk-Oost, bij Breukelen langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Met behulp van een sonarboot en duikers heeft de politie daarna Vijzelaars auto en lichaam onder het wateroppervlak aangetroffen.

Bas Vijzelaar woonde samen met zijn partner in Zandvoort. Hij werkte voor een bedrijf dat handelt in exclusieve horloges. Hij reed in een zwarte Mercedes S320 CDI met het kenteken 1-XRH-32. Deze auto is iets ten zuiden van de Breukelerbrug, ter hoogte van Nyenrode, in het water beland.

De politie wil weten of er mensen zijn die denken dat ze Bas Vijzelaar – eventueel in gezelschap – of de Mercedes hebben gezien tussen vrijdagavond 19.00 en zaterdagochtend 10.00.

De Amsterdamse portier Nick “Mike” B. is als verdachte in de zaak aangehouden.