Bedreiging Van Setten op internet

De vermoorde Haagse portier en glazenwasser Rini van Setten (36) blijkt in 2009 te zijn bedreigd met de dood in een filmpje op Youtube. Indertijd was dat niet meer dan een waarschuwing. Maar gezien het feit dat Van Setten begin dit jaar ernstig mishandeld en vermoord werd gevonden in de berm langs de Lekdijk in Bergambacht is het een lugubere video. Of degene die de video op Youtube heeft gezet daadwerkelijk met de moord te maken heeft is natuurlijk maar de vraag. Video na de break.

Op Twitter is het filmpje op 9 april jongstleden ontdekt. Het Openbaar Ministerie had enkele dagen daarvoor een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de tip die leidt naar de dader van de moord. Er zijn inmiddels enkele tips binnengekomen.

Op vrijdagochtend 8 februari hebben twee fietsers het lichaam van “Haagse Rinus” gevonden. Van Setten was 150 kilo en twee meter lang. Hij werkte als portier bij diverse uitgaansgelegenheden in Den Haag. Hij was een bekende van de politie. Op woensdagochtend 6 februari is hij nog door meerdere mensen gezien in de stad, onder andere toen hij ’s middags oud ijzer verhandelde. Hij reed die dag in een grijs-blauwe Renault Laguna.

’s Avonds om 18.30 uur vertrok hij vanuit Zoetermeer om naar een afspraak om 21.00 in Den Haag of de directe omgeving te gaan. Zie meer bij Omroep West.

{youtube}Xx1SXc_1rEM{/youtube}