Wapen en drugs gevonden bij Toon R.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft de politie na de arrestatie van Toon R. in een vakantiepark in Ede flinke hoeveelheden drugs en een doorgeladen vuurwapen gevonden. Er lagen tientallen xtc-pillen, amfetamine en een handelshoeveelheid crystal meth.

Bij de woning stond een bus geparkeerd. Daarin waren onder meer zoutzuur en apaan geladen, in ruim dertig vaten en jerrycans. Apaan en zoutzuur zijn grondstoffen voor de productie van synthetische drugs.

Het OM zegt dat het erop lijkt dat de voortvluchtige Toon R. op zijn vlucht is doorgegaan met criminele activiteiten. In het huisje werden ook tien mobiele telefoons gevonden. De recherche zal daar verder onderzoek naar doen.

R. werd maandag opgepakt. Hij wordt door het Openbaar Ministerie gezien als een van de kopstukken van een crimineel familienetwerk uit Oss, dat onder leiding staat van Martien R., de neef van deze Toon R., die als enige van de verdachten nog voortvluchtig was. Tijdens Operatie Alfa werd eind 2019 en begin dit jaar een groot aantal verdachten opgepakt.

Zie ook:

‘Dna Martien R. op vuurwapen uit geheime bergplaats in kamp’ (UPDATE)