‘Wapens drugs en geld in Venlo’

Bij de inval deze week in een woning en een bedrijf in Venlo, die de politie en gemeente tot Satudarah MC rekent, zijn dinsdagavond wapens, drugs en geld aangetroffen. Volgens De Limburger was er op het moment dat circa 100 agenten binnenvielen een verjaardagsfeest aan de gang.

Waarschuwing

Aanvankelijk maakte de politie bekend dat de inval om softdrugs zou gaan. Later zei de burgemeester dat de inval een waarschuwing was om de vestiging van een Satudarah-clubhuis tegen te gaan.

In totaal waren er 43 personen aanwezig. Er zijn een vuurwapen, stroomstootwapen,enkele duizenden euro’s, en ruim 8,5 kilo aan cannabis aangetroffen.

Ontmoetingsplek

Volgens De Limburger zijn in de panden aan de Bevrijdingsweg, volgens politie en justitie een ontmoetingsplek voor motorclub Satudarah, vijf personen aangehouden. Dat zijn de 50-jarige bewoners (man en vrouw) van de woning, een 24-jarige vrouw uit Venlo, een 50-jarige man uit Tegelen en een 31-jarige man uit het Duitse Grefrath. De 24-jarige vrouw werd aangehouden omdat ze pepperspray in haar bezit had. De Tegelenaar werd opgepakt voor belediging en de Duitser voor het bezit van harddrugs.