‘Wapens gevonden bij Green Gang-verdachten’

Bij twee verdachten die de politie rekent tot de zogeheten Green Gang uit Amsterdam-Zuidoost zijn een handgranaat, pistolen en een volautomatisch wapen gevonden. Het Parool schrijft dat het gaat om Willy F. en Jerrelo G..

Mercedes

Meerdere figuren die te plaatsen zijn in de entourage van de Green Gang zijn verdacht van moorden of al aangeklaagd bij de rechtbank. Agenten controleerden op 3 november vorig jaar de Mercedes waar Willy F. (27) en Jerrelo G. (21) in reden. Waarschijnlijk vond die controle plaats onder het mom van een toevallige verkeerscontrole. F. en G. waren toen al maandenlang onderwerp van onderzoek door de recherche. Ze werden volgens Het Parool al geobserveerd en afgeluisterd. De verdenking is wapenhandel.

Kastje

De politie heeft de Mercedes doorzocht en in de auto een verborgen ruimte met een pistool met munitie gevonden. Daarna kwamen er invallen in woningen in Rotterdam en Amsterdam-Zuidoost waar een handgranaat, een aanvalsgeweer, pistolen, munitie en een kilo cocaïne in beslag werden genomen.

Volgens Het Parool beschouwt de politie het tweetal niet als verdachten van het plegen van liquidaties maar wel als personen die hand- en spandiensten voor schutters verrichten. “Kleine Willy” F. staat op een opname van de politie waarin hij zegt: ‘Ik doe alles. Ik rij. Ik schiet. Ik doe alles.’ De man tegen wie F. dat zei is niet lang daarna aangehouden omdat de recherche vermoedde dat hij op weg was een liquidatie te plegen bij een voetbalclub in Heemstede.