Wapens gevonden bij handgranaat-verdachte Delft

Op dinsdag 12 juni is in Noordwijk een 40-jarige man uit Den Haag aangehouden in zijn auto. Hij zou een rol hebben gespeeld bij het gooien van handgranaten naar 2 coffeeshops in Delft. Bij zijn arrestatie was hij in het bezit van wapens, munitie en een handgranaat, zo maakte de politie maandag bekend. 

Bij een van de aanslagen in de Peperstraat en de Breestraat op 17 mei raakte een voorbijganger lichtgewond.

Nog twee verdachten

Naast de 40-jarige Hagenaar zijn er nog twee arrestaties verricht. Allereerst werd een 22-jarige man opgepakt, die naast de de man in Den Haag in de auto zat, waarin ook de wapens en de granaat werden gevonden. Hij is aangehouden voor verboden wapenbezit. Na de arrestatie van de twee mannen in de auto in Noordwijk vond er een huiszoeking plaats in een woning in Rijswijk. Daarbij werden drugs en een handgranaat gevonden. De bewoonster van het huis, een 30-jarige vrouw uit Den Haag, werd aangehouden.

Het voorarrest van alle drie de verdachten is maandag verlengd.

Zonnestudio

In Delft zijn de afgelopen weken een viertal nachtelijke aanslagen geweest. Op dinsdag 8 mei werd er geschoten op een coffeeshop en zonnestudio in de Peperstraat. Op donderdag 17 mei ontploften handgranaten bij dezelfde coffeeshop en een coffeeshop op de Breestraat. Op dinsdag 12 juni is er geschoten op een winkel op de Molslaan en een horecagelegenheid op de Beestenmarkt. Woensdag 27 juni werd een handgranaat gevonden voor de deur van een bedrijf aan de Neringstraat.