Weer 8 jaar voor schieten vanuit auto

Een 31-jarige man is woensdag door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot 8 jaar celstraf voor het schieten op vier mensen in Eindhoven, onder wie de nieuwe vriend van zijn ex-vriendin. De straf is hetzelfde als de straf die de rechtbank eerder oplegde, maar lager dan de eis.

De man schoot op 4 mei 2013 vanuit een rijdende auto vijfmaal op een groep mensen die voor een huis een aantal anderen stond uit te zwaaien na een feestje. De nieuwe vriend werd in zijn bil geraakt. Tussen de mensen stond ook de stiefmoeder van de nieuwe vriend met een baby op haar arm, maar zij werden niet geraakt. Een 13-jarig meisje werd rakelings gemist.

Poging tot doodslag

Volgens het hof is er sprake van poging tot doodslag. Het gerechtshof achtte moord niet bewezen, omdat niet is gebleken dat de schutter zich heeft kunnen beraden op zijn daad. ‘Het is niet uit te sluiten dat hij naar de woning toeging om de confrontatie te zoeken en bijvoorbeeld iemand te bedreigen, en dat hij vervolgens ter plekke in een impuls heeft besloten om te schieten.’ De man ontkent zelf te hebben geschoten.

Het hof rekent de man zwaar aan dat hij psychisch leed en angst heeft veroorzaakt en dat de aanwezigheid van meerdere personen hem er niet van heeft weerhouden te schieten. Hij moet de slachtoffers een schadevergoeding betalen van ruim 7.000 euro. Hier het arrest.