Weer aanhouding in internationaal witwassen

De politie heeft vandaag opnieuw een verdachte aangehouden in het internationaal onderzoek naar het witwassen van miljoenen euro’s. De 41-jarige man uit Nieuw-Schoonebeek werd opgepakt op Schiphol, toen hij terugkeerde van een verblijf in Suriname. Vorige week werden al vijf andere verdachten aangehouden

De vandaag opgepakte man is familie van de andere verdachten uit Nieuw-Schoonebeek die vorige week werden aangehouden. Hij is getrouwd met de zus van André B., de hoofdverdachte in het onderzoek, die algemeen wordt beschouwd als een soort Robin Hood, omdat hij noodlijdende dorpsgenoten (financieel) ondersteunde.

Acht miljoen

De zes worden ervan verdacht minstens acht miljoen euro crimineel geld geïnvesteerd te hebben in onder anderen onroerend goed, voertuigen en reizen. De Telegraaf schreef eerder dat de achterliggende inkomstenstroom volgens ‘bronnen rond het onderzoek’ cocaïnehandel is, mogelijk verstopt tussen schroot.

In het kader van het onderzoek werden vorige week in verschillende landen invallen gedaan, waaronder Duitsland, België en Sint Maarten.