Weer aanhouding om schietpartij Rotterdam (UPDATE)

In het onderzoek na aanleiding van de schietpartij in de nacht van 26 op 27 juni vorig jaar in de Rotterdamse Essenburgstraat heeft de politie in Bosnië afgelopen vrijdag een 37-jarige verdachte aangehouden. Volgens een bron gaat het om Özcan B.. Hij stond internationaal gesignaleerd.

De man wordt verdacht van het mede plegen van moord of doodslag dan wel poging daartoe. Bij de schietpartij kwam een 27-jarige Rotterdammer om het leven.

Ziekenhuis

De schietpartij was vlakbij de kruising van de Essenburgstraat met de Buitenhofstraat. In het onderzoek zijn meerdere verdachten betrokken. Een 41-jarige man zit nog vast, hij werd kort na het incident in een ziekenhuis aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de dodelijke schoten te hebben gelost. Een tweede verdachte is een 36-jarige Rotterdammer, hij is ook in hetzelfde ziekenhuis aangehouden maar hij werd later op vrije voeten gesteld.

Ameidestraat

In december 2015 werd ook een 24-jarige man aangehouden, hij werd later door de rechtbank op vrije voeten is gesteld en op 5 februari 2016 zelf om het leven gebracht in de Ameidestraat in Rotterdam. De politie is nog op zoek naar de 44-jarige Sahin Sezer. Hij staat sinds januari op de Nationale Opsporingslijst en wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij.