Weer gevangene aangehouden voor moord Bulger

In de Hazelton-gevangenis is West-Virginia is een tweede gedetineerde aangehouden voor de moord op James “Whitey” Bulger. Het gaat om de 44-jarige Paul J. DeCologero (foto). Hij zit een gevangenisstraf uit van 25 jaar. Eerder werd ook Fiotos “Freddy” Geas gearresteerd voor de moord op de 89-jarige maffiabaas Bulger. 

Paul J. DeCologero maakt deel uit van een bekende criminele bende uit Massachusetts, die zich bezighield met drughandel en ripdeals. Hij werd in 2006 veroordeeld voor afpersing en betrokkenheid bij de moord op de 19-jarige Aislin Silva. Silva werd in 1996 vermoord. De jonge vrouw moest dood, omdat de bende vreesde dat ze met justitie zou gaan praten.

Lichaam in stukken

Nadat het plan mislukte om Silva een overdosis heroïne te geven, gebruikte de bende, die onder leiding van de oom van DeCologero stond, grof geweld om het slachtoffer uit de weg te ruimen. De criminelen braken de nek van Silva om vervolgens haar lichaam in stukken te hakken in een badkuip. De lichaamsdelen werden in een bos begraven. Twintig jaar na de moord werden de stoffelijke resten van het slachtoffer teruggevonden. Paul J. DeCologero zat toen al achter de tralies, evenals zijn oom die onder andere voor de moord op Silva werd veroordeeld tot levenslang.

Motief

Het motief van DeCologero om vorige maand te helpen “Whitey Bulger” te vermoorden is niet duidelijk. De andere verdachte, Fiotos “Freddy” Geas zou Bulger hebben omgebracht omdat “Whitey” jarenlang informant zou zijn geweest van de FBI (Zie ook het artikel ‘Freddy haatte ratten’ dat eerder op Crimesite verscheen.) Bulger werd in zijn rolstoel doodgeslagen met een slot dat in een sok was gestopt, een methode die vaker in Amerikaanse gevangenissen wordt gebruikt om mensen te vermoorden. Slechts enkele uren daarvoor was hij de Hazelton-gevangenis binnen gebracht.