Weer mogelijke koper politie-informatie gepakt

De politie heeft een 33-jarige man uit Geldrop opgepakt die ervan wordt verdacht dat hij informatie heeft gekocht van Mark M. uit Weert. Agenten vielen woensdag al het huis van de verdachte binnen, maar die was toen niet thuis. Toen werd wel een andere verdachte opgepakt die ook informatie zou hebben gekocht.

Het is de vierde verdachte die wordt opgepakt. Naast Mark M. werd ook de 45-jarige Mark S. uit Eindhoven in september opgepakt; bij hem werd een flinke som contant geld gevonden. Woensdag werd dus al een verdachte gearresteerd die informatie van M. zou hebben gekocht. Het is niet duidelijk om wat voor informatie het gaat.

‘Verdachte wilde zich melden’

De man die nu in Geldrop is opgepakt, was volgens zijn advocaat van plan zichzelf bij de politie te melden. Dat zegt hij tegen de Limburgse dagbladen. Hij zat woensdag, toen de politie een inval in zijn woning deed, in het buitenland. Zodra hij weer in Nederland was, zou hij zijn opgepakt.

250 euro per maand

NRC meldt dat in totaal zeker 24 criminelen informatie gekocht zouden hebben bij Mark M. Die verkocht een soort abonnement voor 250 euro per maand.

M. had een alert staan op verschillende zoekopdrachten, zodat hij een bericht kreeg als het dossier werd aangevuld. Dat ging onder meer over wiethandelaren in de omgeving van Eindhoven, voormannen van de motorclub No Surrender en een grote xtc-handelaar uit de omgeving van Breda, die door Australië wordt verdacht van drugshandel.