Weer tropische vogels teruggevonden

De politie heeft woensdag in twee huizen in Drunen zeven zeldzame tropische vogels gevonden die vorige maand uit Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn zijn gestolen. Eerder deze week zijn er al 14 vogels teruggevonden. (Beeld: Politie.nl)

Bestelbus

Tijdens de huiszoekingen zijn ook nog eens zeven andere vogels aangetroffen die waarschijnlijk gestolen zijn in het Westland. In Oss werd een bestelbus in beslag genomen die naar alle waarschijnlijkheid is gebruikt bij de diefstal van de tropische vogels uit het vogelpark. De verwachting van de recherche is dat er op korte termijn verdachten aangehouden kunnen worden voor de diefstal.

Diefstal

Tussen maandag 15 september 18:00 en dinsdag 16 september 07:10 is de diefstal gepleegd. In het park zijn vogelkooien opengebroken en in totaal 36 zeldzame tropische vogels gestolen. Vermoedelijk zijn de dieven enkele uren bezig geweest in het park.

In totaal zijn er inmiddels 24 vogels teruggevonden. Twaalf zijn er nog vermist. Het park stelt 5000 euro beschikbaar voor informatie die leidt tot oplossing van de zaak.