Duitse plofkraken: weer 2 Nederlanders gepakt

De politie heeft in Arnhem twee mannen opgepakt die ervan worden verdacht een auto hebben gestolen in Eindhoven, en mogelijk betrokken zijn bij een reeks plofkraken in Duitsland. De mannen werden vorige week al opgepakt, maar dat is donderdag pas bekend gemaakt.

Afgelopen week werd al bekend dat er drie andere Nederlanders voor de Duitse plofkraken zijn opgepakt.

Zestig plofkraken

De Nederlandse politie en het Duitse OM willen in het belang van het onderzoek niet veel over de arrestaties kwijt. Er wordt nu uitgezocht of de mannen die in Arnhem zijn opgepakt, daadwerkelijk bij de plofkraken betrokken zijn. Het is niet duidelijk of ze worden verdacht van dezelfde plofkraken als waar de drie andere Nederlanders voor zijn opgepakt.

In het grensgebied met Duitsland zijn de afgelopen maanden tientallen plofkraken gepleegd. In de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen zijn er het afgelopen jaar meer dan zestig plofkraken geweest. Er zijn waarschijnlijk meerdere groepen actief, maar de Duitse politie denkt dat een flink deel door een groep uit Nederland wordt gepleegd.

Ook Duitsers opgepakt

Eerder deze maand werden al drie Duitsers gepakt die mogelijk veertien plofkraken op hun geweten hebben. Zij hebben geen band met de Nederlandse verdachten.