Weer verdachten gepakt voor liquidatie Ates

De politie heeft in Delft deze week 2 mannen aangehouden van 46 en 51 jaar. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van Mustafa Ates (foto), alias Moes Beton. Het slachtoffer werd in juli vorig jaar gevonden op een afgelegen parkeerplaats aan de rand van Rijswijk. 

Op 19 maart was al een eerste verdachte gearresteerd. Deze 47-jarige Delftenaar zit nog steeds vast.

Klusjesman

De gescheiden, 50-jarige Ates woonde in het centrum van Vlaardingen. Hij werkte als zelfstandig klusjesman. Hij werd op 21 juli 2017 voor het laatst in leven gezien, toen hij op de Schiedamseweg in Vlaardingen in een witte personenauto stapte. De volgende ochtend vroeg werd hij dood gevonden op de parkeerplaats in Rijswijk.

Mysterieus

Rechercheurs gaan ervan uit dat Ates ergens anders om het leven is gebracht. Over de doodsoorzaak willen ze niets kwijt. Mysterieus is ook het feit dat de twee appartementen die door Moes werden gehuurd, helemaal ontruimd en schoongemaakt waren toen de politie daar naar binnen ging. Omdat Ates daar niet ingeschreven stond, duurde het enige tijd voordat de rechercheurs de twee etages had gevonden. Inmiddels lijkt het er op dat de moord op Mustafa Ates verband houdt met de liquidatie van een andere Turkse Nederlander: Zeki Yumusak. Yumusak werd 4 dagen later doodgeschoten in Rotterdam.