Weinig beweging in kofferbakmoord

Het lijk van de 31-jarige grondwerker Ralf Meinema werd 31 maart 2017 gevonden in de kofferbak van zijn oude Mercedes Benz. De auto hing half in het water van het Stieltjeskanaal bij Coevorden. De kofferbak met daarin het flink toegetakelde stoffelijk overschot stond open toen een voorbijganger de auto op de kant zag hangen. 

Ralf Meinema was de tweede van vier kinderen. Het gezin werd grootgebracht in Nieuw-Dordrecht. Ralf hielp vaak mee op de boerderij in Erica waar zijn vader destijds bedrijfsleider was. Korte tijd voor zijn gewelddadige dood was Ralf in een eigen woning in Klazienaveen gaan wonen, die hij grotendeels zelf verbouwd had. Ralf was een harde werker. Als zzp’er was hij voornamelijk werkzaam op het boerenbedrijf van zijn vader en in de agrarische sector.

Goed karakter

Ralfie, zoals hij door zijn vrienden en familie ook wel werd genoemd, wordt omschreven als een jongen met een lief en goed karakter. Ralf was geliefd in zijn directe omgeving en ging met veel mensen om. Hij was sociaal zeer actief, binnen een relatief kleine, hechte groep en gemeenschap. Ralf was iemand die altijd voor je klaar stond. Van ruzie en conflict hield hij niet. Wel kon hij slecht tegen onrecht, was hij makkelijk over te halen en goed van vertrouwen. Aldus de politie.

Geruchten

Er zijn geruchten dat Meinema, die bekend was bij de politie vanwege het stelen van een mobiele kraan, actief zou zijn in de wietwereld – en dan met name met het leegroven van plantages, een levensgevaarlijke bezigheid. Maar de recherche houdt ook nog tal van andere scenario’s open in het onderzoek Zandpol. 

Puzzelstukjes

De politie meldt vandaag dat het onderzoek wel al wat puzzelstukjes heeft opgeleverd, maar nog geen compleet beeld van wat er is gebeurd. Zo heeft de politie bijvoorbeeld nog geen duidelijkheid over een motief voor de dood van Ralf Meinema.