Woning beschoten in Amsterdam-West (UPDATE)

In de woning in de Kolenkitbuurt in Amsterdam die dinsdagochtend werd beschoten wonen leden van de familie El M., aldus AT5. Twee broers uit die familie zijn verdachten in de zaak rond de verijdelde helikopterkaping.

Twee hoog

De politie in Amsterdam heeft twee verdachten aangehouden in verband met de beschieting van een woning in Amsterdam-West in de nacht van maandag op dinsdag, aldus de politie. De verdachten gingen er na de schietpartij vandoor op een scooter. Toen ze politie zagen vluchtten ze te voet. De politie achtervolgde hen en loste daarbij schoten.

De portiekwoning werd beschoten met een vuurwapen. Het was de derde beschieting van een woning in de regio Amsterdam in een week. Doelwit was een woning in de Sinjeur Semeynsstraat in de Kolenkitbuurt in Nieuw-West. De schoten vielen rond 04.30. Volgens Het Parool vlogen er vier kogels door een ruit van een flat op twee hoog. De politie deed dinsdagmorgen onderzoek en zette een deel van de straat af.

In dezelfde straat zijn in december 2016 twee gewapende mannen aangehouden. Er was toen een melding van een man die vreesde door dat duo te worden vermoord.

Diemen

AT5 meldt dat er in de getroffen woning een gezin met meerdere kinderen zou wonen.

Vorige week is in Amsterdam-Zuid een winkelpand, in de Van Woustraat beschoten. Vrijdag was een woning in Diemen doelwit van kogels. Daar werd ook een handgranaat gevonden.