Woning van loodgieter in Vlaardingen voor onbepaalde tijd gesloten

Woning van loodgieter in Vlaardingen voor onbepaalde tijd gesloten

De burgemeester van Vlaardingen heeft de woning van de loodgieter, waarbij in de omgeving al een aantal keren aanslagen zijn gepleegd, voor onbepaalde tijd laten sluiten.

Exposief

Op het huis en bedrijfspanden zijn inmiddels tien aanslagen gepleegd; de meest recente vorig weekend. Dit schrijft RTV Rijnmond. Twee dagen geleden werd een 19-jarige verdachte in de buurt van de woning aan de Gretha Hofstralaan aangehouden. De man uit Strijen had een tas bij zich met een explosief.

Opgeblazen

In april van 2023 werden twee pick-up-trucks van de loodgieter voor zijn woning opgeblazen. Daarop werden mobiele camera’s in de straat geplaatst. De rust keerde daarop terug, maar aan het einde van het jaar was het meerdere keren raak.

Burgemeester Wijbenga van Vlaardingen nam daarop maatregelen: hij sloot eind december de woning van de loodgieter en het naastgelegen huis voor een periode van twee weken. Een bedrijfspand van Van Uffelen aan de Koninginnestraat moest voor onbepaalde tijd dicht.

Opnieuw gesloten

De loodgieter mocht in januari weer terug naar huis. Na een maand werden de aanslagen hervat. Na de arrestatie van de inwoner van Strijen op dinsdag, heeft de burgemeester besloten de woning opnieuw voor onbepaalde tijd te sluiten.