Woning verdachte moord dj dichtgetimmerd

De gemeente Aalsmeer heeft de ­woning van de vriendin van de hoofdverdachte van de moord op de ­Amsterdamse dj Djordy Latumahina (foto) dicht laten timmeren. Dat schrijft Het Parool. Cedric R. is op 28 maart door een ­arrestatieteam aangehouden in de woning van zijn vriendin in Aalsmeer.

Ook zij werd aangehouden (en is nog steeds verdachte) maar ze is wel op vrije voeten. In de flat lagen twee geladen vuurwapens. In de straat stond een Audi A8, in gepantserde uitvoering. Voor de gemeente was dit alles reden om de woning voor drie maanden te sluiten. De vriendin van Cedric R. stapte hierom naar de rechter omdat er volgens haar geen kans was op herhaling van strafbare feiten omdat R. in de gevangenis zit. Bovendien wonen haar kinderen in het huis.

De rechter vindt echter dat er nog dreiging is uit het criminele milieu en het feit dat Cedric R. in de gevangenis zit niet betekent niet dat de woning geen doelwit zou kunnen worden. Alleen door de woning te sluiten kan worden voorkomen en is de veilgheid in de buurt gewaarborgd.

Zie ook:

Drie daders vergismoord Latuhamina in beeld

Vijf arrestaties in zaak liquidatie Latumahina (UPDATE)