Zaak Cassandra van Schaijk heropend

Een speciaal cold case-team van de politie Midden-Nederland heeft de zaak van Cassandra van Schaijk heropend. Het levenloze lichaam van het 17-jarige meisje werd in april 2007 aangetroffen in de Noorderplassen in Almere. Voor de politie is het nog steeds niet duidelijk of zij door misdrijf om het leven is gekomen.

Op zaterdag 24 maart 2007 omstreeks 04.00 uur is de toen 17-jarige Cassandra van Schaijk uit Almere voor het laatst gezien op het busplein in Almere-Stad. Drie weken later werd haar lichaam aangetroffen in de Noorderplassen in Almere.

De Dienst Regionale Recherche van politie Midden-Nederland heeft een speciaal team samengesteld die de zaak opnieuw gaat bekijken. Het is niet duidelijk of het meisje slachtoffer is geworden van een misdrijf of dat ze misschien door een noodlottig ongeval om het leven is gekomen.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een beloning uitgeloofd van 10.000 euro voor de tip die leidt tot de oplossing in deze zaak. Dinsdagavond besteedt Opsporing Verzocht ook aandacht aan de zaak.