Zegerius krijgt 4 jaar voor overval op schoonouders

Rob Zegerius, die tot 20 jaar is veroordeeld voor onder meer een opdracht tot moord, heeft vrijdag van de rechtbank in Amsterdam vier jaar celstraf gekregen voor de overval op zijn voormalige schoonouders. Hij wilde sieraden en erfstukken van zijn overleden vrouw, en zou de overval daarom vanuit zijn cel hebben georganiseerd.

Vijf andere mannen werden ook veroordeeld voor de overval tot celstraffen van maximaal zeven jaar.

De vrouw van Zegerius pleegde in de cel zelfmoord toen ze werd opgepakt in de zogenaamde Yellowstonezaak, waarin Zegerius tot 20 jaar werd veroordeeld. Volgens justitie plande hij na de dood van zijn vrouw de overval op zijn schoonouders vanuit de gevangenis.

Bejaarde schoonouders gekneveld

De overvallers drongen in februari 2014 het huis van de 77-jarige vrouw en 81-jarige man. De vrouw werd de trap op gesleurd, gekneveld en naar de kluis getrokken. Ook de man werd gekneveld. De overvallers namen dure kunstvoorwerpen, sieraden en antiek mee.

Volgens justitie waren de overvallers goed op de hoogte van de situatie in het huis. Ze hielden er daarom al direct rekening mee dat de overvallers instructies hadden gekregen van Zegerius.