Zes arrestaties na vondst 9500 kilo hasj

De politie heeft zes verdachten aangehouden in een groot drugsonderzoek dat is begonnen na een tip over vermoedelijke hasjhandel in Gouda. De verdachten zijn in de leeftijd van 20 tot 62 jaar. Het onderzoek leidde de politie begin februari naar een loods in Honselersdijk waar 9500 kilo hasj werd aangetroffen. De hasj heeft naar schatting een straatwaarde van 20 miljoen euro. 

Bij de politie Rotterdam kwam een tip binnen over twee mannen die zich vermoedelijk bezighielden met de handel in hasj. De politie kwam al snel uit bij een 62-jarige man uit Gouda en een 44-jarige man uit Moordrecht. Het onderzoek dat daarop volgde, leidde de politie naar een loods in Honselersdijk waar 9500 kilo hasj werd aangetroffen.

Naar schatting vertegenwoordigt de partij een waarde van 20 miljoen euro. Eerder werd gemeld dat er circa 6500 kilo aan hasj werd aangetroffen. De definitieve weging wees uit dat het om 9500 kilo aan hasj ging.

Op diezelfde dag werd bij de woning van de 62-jarige verdachte in Gouda nog eens 1100 kilo hasj aangetroffen. Dat werd gevonden in de schuur bij de woning en een bestelbusje die voor het huis geparkeerd stond.

Dit onderzoek leidde vervolgens tot de aanhouding van nog eens vier verdachten: een 56-jarige man uit Wateringen, twee mannen uit IJsselstein (20 en een 46) en een 44-jarige Hagenaar. Gedurende het onderzoek zijn nog meer zoekingen gedaan in onder meer IJsselstein, daar werd in de woning van één van de verdachten nog 25 kilo hasj, 3 kilo amfetamine en ruim 2 kilo wiettoppen aangetroffen.