Zes arrestaties na invallen in Enschede (VIDEO)

De politie heeft maandagochtend in twaalf panden in Enschede en één pand in Delden invallen gedaan. Daarbij zijn zes verdachten van 20, 27, 29, 31, 32 en 34 uit Enschede aangehouden en in verzekering gesteld. Ze worden in verband gebracht met betrokkenheid bij wietkwekerijen en deelname aan een criminele organisatie.

Vier wietkwekerijen en vuurwapens

De meeste invallen vonden plaats aan de Burgemeester Jacobsstraat. Naast een grote wietkwekerij met 1400 planten werden ook drie kleine wietkwekerijen, een wietdrogerij, een stekkerij, elf vuurwapens en cash geld aangetroffen. Ook zijn drie voertuigen in beslag genomen en is op vier woningen beslag gelegd.

Bij de invallen waren ongeveer 180 agenten betrokken.

Verborgen ruimtes

Naast medewerkers van de Dienst Speciale Interventies (DSI) en Ondersteuningsgroepen waren ook politieagenten van de Landelijke Eenheid aanwezig. Deze hielpen bij het assisteren met het scannen van de panden op verborgen ruimtes waarin mogelijk wapens, geld en drugs zaten.

Tevens zijn speciale geld-, wapen- en drugshonden ingezet bij de doorzoekingen. De politie sluit meer aanhoudingen en invallen niet uit.