Zes arrestaties voor gijzeling Mohamed Azzaoui in Antwerpse drugsmilieu

In het gerechtelijk onderzoek naar de gijzeling van de 49-jarige Mohamed Azzaoui heeft de federale gerechtelijke politie (FGP) donderdag zes huiszoekingen uitgevoerd. De onderzoeksrechter heeft twee verdachten na voorleiding aangehouden. Tijdens de huiszoekingen werd ook de locatie ontdekt waar Azzaoui werd vastgehouden. Dat meldt het Antwerpse parket.

1,2 ton coke geript

Mohamed Azzaoui werd op 22 februari op de snelwegparking Waarloos langs de E19 richting Antwerpen door meerdere verdachten in een zwarte VW Golf gesleurd en ontvoerd. Dat zou volgens de Gazet van Antwerpen zijn gebeurd nadat een Servische drugsbaas uit Rotterdam een partij van 1.200 kilo cocaïne was kwijtgeraakt. Azzaoui werd verantwoordelijk gehouden voor de diefstal.

In een videoboodschap die begin maart verscheen legde Azzaoui uit hoe de vork volgens hem in de steel zit, en dat King en Smiley de cocaïne hebben meegenomen.

Vrijgelaten

Uit het gerechtelijke onderzoek bleek dat Azzaoui in de nacht van de ontvoering tegen zijn wil werd vastgehouden in de buurt van Wommelgem. Daarna werd hij overgebracht naar de regio Brussel. Eind maart werd hij vrijgelaten. Hij was ongedeerd.

Huiszoekingen

De onderzoeksrechter gaf donderdag opdracht tot zes huiszoekingen in Etterbeek, Namen, Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Joost-Ten-Node en Vorst. Daarbij zijn vijf mannen tussen de 24 en 41 jaar gearresteerd. Tijdens de huiszoekingen werd ook de locatie ontdekt waar het slachtoffer werd vastgehouden.

De onderzoeksrechter heeft twee mannen van 24 en 39 aangehouden voor de gijzeling. Ze verschijnen in de loop van volgende week voor de raadkamer.

Het gerechtelijk onderzoek wordt voortgezet, aldus het parket.