Zes arrestaties voor goudroof

De Franse politie heeft zes verdachten gearresteerd voor de goudroof vorige week uit een vliegtuig op het vliegveld Roissy-Charles de Gaulle. De goudstaven, bij elkaar 50 kilo en 1,6 miljoen euro, zijn daarbij voor zover bekend niet gevonden. De arrestaties vonden plaats in en rond Parijs.

Donderdag werd het goud uit een laadruim van Air France gestolen. Dat op het vliegveld in Parijs, vanwaar het vliegtuig naar Zürich zou vertrekken.

Toen het vliegtuig vrijdag in Zürich aankwam, werd ontdekt dat van het transport van 300 kilo goud de helft verdwenen was.

Volgens de politie hebben de daders hulp gehad van personeel op het vliegveld. Het is niet bekend of er onder de arrestanten ook medewerkers van het vliegveld of Air France zitten.

Franse media melden dat een passagier tien minuten voor het vertrek van zijn vliegtuig om onduidelijke redenen zijn vlucht heeft geannuleerd. Op bewakingsbeelden is te zien hoe hij met een grote koffer vertrekt, terwijl hij bij het inchecken alleen twee kleine tassen bij zich had.

Of de passagier daadwerkelijk iets met de roof te maken heeft, is niet duidelijk.