Zes tieners vast na poging doodslag op station Bijlmer Arena

De recherche heeft in het onderzoek naar een poging doodslag op station Bijlmer Arena van vrijdagavond zes jongens tussen de 15 en 17 jaar uit Amsterdam, Amstelveen en Lelystad aangehouden. Van de zes verdachten hebben vijf zichzelf bij de politie gemeld.

De recherche heeft op basis van de beschikbare camerabeelden meerdere verdachten in het vizier die nog niet zijn aangehouden. Aan deze verdachten doet de politie wederom de oproep om zichzelf te melden om te voorkomen dat er herkenbare beelden naar buiten komen.

Zaterdagavond deelde de politie onherkenbare beelden van de verdachten, om de druk van het melden op te voeren.

Kopschoppers

Het geweldsincident vond rond 21.25 plaats. Een groep van zeker tien jongeren sloeg en schopte een jongeman op een perron van station Bijlmer Arena. Het slachtoffer werd onder meer tegen zijn hoofd getrapt toen hij al op de grond lag. Op een gegeven moment wist het slachtoffer toch op te staan, maar werd vervolgens het spoor op geduwd.

Video

Op sociale media gaat een video van het incident rond. De politie doet de dringende oproep om de video niet verder op sociale media te verspreiden en beelden van het geweldsincident alleen met de politie te delen.

Over een eventuele toedracht van het forse geweld staat volgens de politie op dit moment nog niets concreets vast.

‘De recherche heeft begrepen dat er verschillende verhalen rondgaan over wat er mogelijk gebeurd zou kunnen zijn. Niet al deze informatie wordt ook daadwerkelijk met de politie gedeeld.’