Zesde verdachte opgepakt voor schietpartij in woning Vlaardingen

Zesde verdachte opgepakt voor schietpartij in woning Vlaardingen

In het onderzoek naar een schietpartij op 7 januari in een woning aan de Geert Grootelaan in Vlaardingen is deze week een zesde verdachte aangehouden. Het gaat om een 21-jarige man uit Barendrecht die maandag werd aangehouden in een woning in Rotterdam. Het 29-jarige slachtoffer ligt nog altijd in het ziekenhuis.

(JBMedia)

De Barendrechter is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat hij in ieder geval twee weken vast blijft zitten.

​​Op 6 februari werd een vijfde verdachte aangehouden. ​Deze verdachte kwam naar voren in het onderzoek en meldde zich bij een politiebureau. De 28-jarige Rotterdammer is aangehouden en op 9 februari voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat hij in ieder geval veertien dagen vast blijft zitten.

Drugs

Op 7 januari hielden agenten al drie verdachten aan. Uit onderzoek bleek dat de woning tegenover de woning van het slachtoffer betrokkenheid leek te hebben bij de schietpartij. Daar werd tijdens een doorzoeking onder andere een aanzienlijke hoeveelheid drugs aangetroffen. De drie aangehouden verdachten worden in verband gebracht met deze drugs. De drie zitten nog altijd vast.

Frankrijk

Na onderzoek en een nauwe samenwerking met de Franse politie werd op 11 januari ook een 17-jarige verdachte aangehouden in Frankrijk. Hij zit inmiddels vast in Nederland.