Zestien jaar voor dubbele moord op Bonaire

Rayan F. is in de zaak rond een dubbele liquidatie op Bonaire veroordeeld tot zestien jaar celstraf. Hij zou twee andere verdachten hebben aangezet om Francis Lourens en Thursten Scholtz te vermoorden. Zij kregen allebei 24 jaar celstraf. De twee slachtoffers werden vermoord vanwege een uit de hand gelopen ruzie over drugs.

Zowel het Openbaar Ministerie als F. heeft al laten weten in hoger beroep te gaan. De twee uitvoerders hebben een verklaring tegen F. afgelegd, maar omdat zij elkaar tegenspreken is het moeilijk te achterhalen wat er precies is gebeurd.

Uitgebrande auto

Lourens en Scholtz werden in de nacht van 23 op 24 januari 2014 vermoord. Een van hen werd in een uitgebrande auto gevonden, de lichaam van het andere slachtoffer is verstopt in een dam.

F. is door het Openbaar Ministerie uit veiligheidsoverwegingen in Nederland in detentie geplaatst, omdat de gevangenis in Kralendijk slecht beveiligd is en F. op Curaçao gevaar zou lopen. Tot grote ergernis van de verdediging, omdat het daardoor moeilijk was voor F. om de getuigenverhoren bij te wonen. De rechter besloot in maart van dit jaar om F. vrij te laten.