Zeven jaar voor fatale woningoverval (UPDATE)

De twee mannen die in augustus vorig jaar een woningoverval pleegden in Rijnsburg, waarbij een man om het leven kwam, krijgen beiden zeven jaar cel. Dat heeft de rechtbank in Den Haag donderdag besloten. Het duo klom ’s nachts een openstaand slaapkamerraam in. De bewoners die daar lagen te slapen werden vastgebonden met tape.

De 58-jarige man overleed aan de gevolgen van een hartaanval en fatale hartritmestoornis. De overvallers lieten de twee na de roof aan hun lot over. De rechtbank stelt dat de overvallers het sterfgeval hebben veroorzaakt. Deskundigen hebben naar voren gebracht dat de fatale hartritmestoornis het gevolg kan zijn geweest van een de stress van de overval. Omdat de rovers de man alleen lieten werd tijdig medisch ingrijpen onmogelijk, aldus de rechtbank.

De twee mannen moeten verder een schadevergoeding betalen van bijna 43.000 euro. Bij de overval zijn horloges en een geldbedrag buitgemaakt. Buiten stonden een man van 28 en een man van 36 op de uitkijk, zij kregen vijf jaar cel.  Er zijn nog twee andere mannen binnen geweest maar zij zijn voortvluchtig en onbekend.

Vonnis 1 en 2.