Zo werd de auto voor liquidatie gestolen

De politie heeft vijf tips gekregen over de beelden die zijn getoond van twee mannen die een BMW 320 stelen. De auto werd gebruikt bij een liquidatiepoging, waarbij de 60-jarige Beyhan Demirçi werd vermoord. Op de beelden, te zien na de klik, is te zien hoe de mannen de parkeergarage binnenkomen. Binnen zeven minuten rijden ze weg; de BMW hebben ze opengebroken.

De politie onderzoekt hoe waardevol de vijf tips zijn. Wat de rol van de mannen in de liquidatie is, is nog onduidelijk.

Auto in brand gestoken

De auto werd zaterdagavond 20 december aan de Jan van Zutphenstraat in Osdorp gestolen. De BMW werd ruim drie weken later gebruikt bij een schietpartij in Amsterdam Geuenveld. De 60-jarige Beyhan Demirçi was op dat moment op het balkon een sigaret aan het roken toen ze met een kalasjnikov werd beschoten. Ze overleed ter plekke. Mogelijk ging het om een vergissing: haar schoonzoon rookte ook regelmatig op het balkon.

De auto werd kort na de moord in brand gestoken in Amsterdam West. Bekijk hieronder de bewakingsbeelden van de parkeergarage.