Zo worden liquidatieverdachten uitgezet (VIDEO)

Liquidatieverdachten Mao R. (44), zijn broer Mario (39) en Alejandro P. (30) zijn aangekomen in Nederland. Crimesite beschikt over opnames hoe 2 van hen bij de luchthaven Johan Adolf Pengel in Suriname aankomen onder politiebewaking om vervolgens op het vliegtuig naar Nederland gezet te worden.

De in Utrecht geboren Mao R. wordt verdacht van betrokkenheid bij de uitvoering van de liquidatie van Ronald Bakker in Huizen in september 2015, de directeur van een spyshop in Nieuwegein. De 39-jarige Mario R., broer van Mao, zou volgens justitie betrokken zijn geweest bij het aansturen van de moord op Bakker. Ook Mario R. is op verzoek van Nederland gearresteerd.

Beide broers, die gerekend worden tot het netwerk van Nederlands meest gezochte crimineel Ridouan Taghi, werden maandag in Suriname opgepakt op verzoek van de Nederlandse autoriteiten. Mario R. verbleef op het moment van zijn arrestatie met zijn vrouw in een duur hotel in Paramaribo. Mao verbleef  in een woning in Paramaribo-Zuid in de omgeving van de Wanicaweg. Er werd ook nog een derde verdachte aangehouden. De voor de mislukte aanslag op Peter R. in Diemen veroordeelde Alejandro P. was  voortvluchtig en verbleef in een appartement in het centrum van Paramaribo toen hij werd aangehouden. Zowel P. als Mao R. waren gewapend.

 

nbsp;