Zoekactie naar verdwenen Herman Ploegstra

De politie in Zeeland doet dinsdag een grote zoekactie naar de in oktober 2010 verdwenen Herman Ploegstra uit IJzendijke. Er wordt op 2 plekken gezocht: in de tuin van een hotel in IJzendijke en op de plek waar de auto van Ploegstra werd gevonden, bij een terrein van het Waterschap bij Breskens.

Het hotel, De vier Heemskinderen, waar in IJzendijke wordt gezocht is eigendom van Evert de C., een man met criminele antecedenten. C. zit in België vast voor de zogenaamde Kasteelmoord. Hij is door de rechtbank veroordeeld tot 27 jaar cel; het hoger beroep loopt nog. Evert de C., voormalig eigenaar van een growshop, en Herman Ploegstra zouden elkaar hebben gekend. De C. ontkent betrokkenheid bij de verdwijning van Ploegstra.

Kraanmachinist

Volgens de PZC heeft De C. toestemming gegeven voor het graven in de tuin van zijn hotel. Overigens is zijn getuigenis niet de reden om daar te gaan graven, aldus het coldcaseteam dat de zaak onderzoekt. Ploegstra, die kraanmachinist was, heeft in het verleden in die tuin gewerkt, zo schrijft de krant.

Vermoord

De politie maakte in in de zomer van 2018 tijdens een informatie-avond voor buurtbewoners bekend dat ze ervan uitgaat dat Herman Ploegstra door een misdrijf om het leven is gekomen. Sinds de heropening van de zaak vorig jaar zijn tientallen getuigen gehoord.

Lees ook: Twin Peaks in de Zeeuwse klei: het mysterieuze dubbelleven van Herman Ploegstra (€)