Zoon beschuldigt vader van Tjeukemeermoord

De 19-jarige Semih K. heeft een verklaring afgelegd tegen zijn vader en een 28-jarige Roemeen in de zaak rond de Tjeukemeermoord. Dat bleek tijdens de behandeling van de Roemeense verdachte bij de rechtbank in Leeuwarden donderdag. Volgens justitie is K. zelf ook betrokken bij die moord.

De vader van K. is inmiddels overleden aan een natuurlijke dood. K. legde de verklaring in juni af bij de rechtbank. De zitting was gesloten omdat K. tijdens het delict minderjarig was. Het OM besloot na deze verklaring de strafzaak uit te stellen.

Kourrich mishandeld

De zaak draait om de moord op de 35-jarige Omar Kourrich. In 2013 werd zijn verbrande lichaam gevonden bij het Tjeukemeer in Friesland. Hij is waarschijnlijk vermoord in Amsterdam vanwege een conflict over drugs. Het OM ziet de Roemeen en de vader van K. als hoofdverdachte.

Volgens K. mishandelde zijn vader en de Roemeen Kourrich in achterin de winkel in Amsterdam. Hij hoorde ‘gestommel’ en zag toen door een deur dat het slachtoffer een schop kreeg.

K. werd beschoten

Semih K. werd vorige week beschoten in Amsterdam. Toen was al bekend dat hij een verklaring had afgelegd. Hij werd waarschijnlijk bij zijn huis opgewacht. K. was gewond en moest naar het ziekenhuis, maar mocht al snel weer naar huis.

Het OM eiste woensdag een gevangenisstraf van 8 jaar tegen K.