Zoon Henk E. op vrije voeten gesteld

De raadkamer van de rechtbank in Rotterdam heeft de zoon van Henk E. uit Schiedam op vrije voeten gesteld. Jimmy R. is verdachte van poging tot moord c.q. doodslag van een medeverdachte van E. in een zeer groot cocaïne-onderzoek.

Opdrachtgever

Op de late avond van 30 maart van dit jaar is Rotterdammer René F. (48) op een parkeerplaats bij Simonshaven getroffen door kogels uit een handvuurwapen. Hij meldde zich bij de politie en verklaarde uiteindelijk dat R. hem beschoot en beschuldigde Henk E. ervan de opdrachtgever te zijn. Zowel R. als E. zijn verdachten en kwamen vast te zitten.

Holleeder

De rechtbank vindt nu dat er te weinig bewijs is om R. nog langer vast te houden. Henk E. blijft wel gedetineerd omdat hij in de cocaïnezaak nog gehecht is.

De advocaat van E. is Jan Boone:

De rechtbank de vermeende schutter op vrije voeten gesteld. Nu blijkt dus naar mijn oordeel dat Henk E. – de man die door de De Telegraaf de Holleeder van Rotterdam is genoemd – en de opdracht zou hebben gegeven er niks mee te maken heeft.

Henk E. is met een aantal mensen verdacht van importeren van zeer grote hoeveelheden cocaïne met een douanier die corrupt zou zijn.