Zwaargewonde bij schietpartij in Rotterdam, verdachte aangehouden (UPDATE)

In Rotterdam is woensdagavond rond 20.15 bij een schietpartij een 32-jarige man zwaargewond geraakt. Dat gebeurde op de Rembrandtstraat, in het Oude Noorden, ten noorden van het centrum. Het slachtoffer werd beschoten in zijn woning en is naar een ziekenhuis overgebracht. Er is rond 21.45 een verdachte aangehouden, meldt de politie.

Hij is door een “BTGV” (benaderingstechniek gevaarlijke verdachten) met instructies van agenten uit zijn auto gepraat. Daarbij is een waarschuwingsschot gelost.

Woensdagavond alarmeerden buurtbewoners de politie omdat hun buurman gewond op straat lag. Hij bleek even daarvoor in zijn woning te zijn beschoten en raakte daarbij gewond aan zijn been. De verdachten sloegen direct op de vlucht. De 32-jarige man is daarna zelf naar beneden gelopen en naar buiten gegaan, waar hij op straat neerviel. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie zegt dat er voor zover bekend twee verdachten bij de schietpartij betrokken waren. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen en mensen die beschikken over dashcambeelden of bewakingsbeelden van de Rembrandtstraat en omgeving. Over een motief is nog niets bekend.