Zwaargewonde bij schietpartij in woning Schiedam, drie verdachten aangehouden (UPDATE1)

Zwaargewonde bij schietpartij in woning Schiedam, drie verdachten aangehouden (UPDATE1)

Bij een schietpartij in een woning aan de Nieuwe Maasstraat in Schiedam is zondagavond rond 19.15 een persoon zwaargewond geraakt. Bij de woning is een man aangetroffen die medische zorg nodig had. Hij is aangehouden en de politie onderzoekt zijn betrokkenheid bij het incident. Ook in Maassluis zijn twee verdachten aangehouden door een arrestatieteam.

(Beeld: Media-TV)

Het zwaargewonde slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe hij eraan toe is, is op dit moment niet duidelijk. De Nieuwe Maasstraat is volledig afgezet voor politieonderzoek en de forensische opsporing doet onderzoek op straat en in de woning waar de schietpartij heeft plaatsgevonden.

Naastgelegen woning

In een naastgelegen woning is in een tuin een man aangetroffen die zelf ook medische zorg nodig had. Hij had verwondingen die niet door schieten kwamen en is per brancard de ambulance in gegaan. Hij is aangehouden en de politie onderzoekt zijn betrokkenheid bij het incident. Het gaat om een 39-jarige man uit Suriname.

Omsingeld

Een voertuig is na de schietpartij weggereden richting Maassluis. Agenten in kogelwerende vesten hebben in Maassluis een woning aan de Seringenstraat omsingeld. Dat gebeurde met inzet van de Politie Parate Eenheid (TPE) en Dienst Speciale Interventies (DSI).

Arrestaties

Twee verdachten zijn één voor één de woning uitgelopen en opgepakt. Het gaat om twee 36-jarige mannen met onbekende woonplaats. Ze zitten vast op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. In de woning waren ook een vrouw en twee kinderen aanwezig. Zij bleven ongedeerd.

De politie doet onderzoek naar wat er precies gebeurd is. Over een toedracht is nog niets bekend.