‘Zware crimineel verdacht van doden Naoufel’

De 33-jarige Glotwich S. (“Glotje”) wordt volgens Het Parool verdacht van de schietpartij in de Amsterdamse Ten Kate­straat waarbij waarbij de toevallige passant Naoufal Mohammadi (18) om het leven kwam.

Broers

Volgens justitie kreeg hij op 11 november 2016 in waterpijpcafé Obba ruzie met de twee broers die de shisha lounge uit­baten. Vermoed wordt dat S. probeerde de twee broers af te persen. Er ontstond een ruzie die zich gaandeweg naar buiten verplaatste. Naoufal Mohammadi wilde bij de voordeur toevallig net de shishalounge binnengaan. Op dat moment wordt meermaals geschoten en Mohammadi wordt geraakt.

Parijs

De jongen is nog de lounge binnengebracht waar men vergeefs heeft geprobeerd hem te reanimeren. S. had zich uit de voeten gemaakt maar werd in januari in Parijs aangehouden. komende week staat hij voor het eerst voor de rechtbank.

Vakantie

Glotwich S. heeft antecedenten. In de zomer van 2007 schoot hij de Nigeriaanse crimineel John Obe (30) dood in de flat Geldershoofd in de Amsterdam-Zuidoost. Hij pleegde zijn daad, naar eigen zeggen, omdat hij geld nodig had om op vakantie te gaan. De rechtbank beschouwde hem destijds als licht verminderd toerekeningsvatbaar. Hij kreeg acht jaar cel.

Zware mishandeling

Na zijn straf hield S. zich op in kringen waar zware geweldplegingen normaal waren. Tegen hem loopt een strafzaak over het voorbereiden van een ­woningoverval in Amsterdam. De politie heeft een gesprek van S. met anderen afgeluisterd waarin de overval op een woning van cokehandelaren wordt besproken. Een medeverdachte kreeg al 15 jaar cel, in combinatie met straffen voor andere misdrijven.

Tijdens zijn voorlopige hechtenis was S. betrokken bij een zware mishandeling van bewaarders in de Bijlmerbajes.

S. was in afwachting van zijn proces voor de woningoverval op vrije voeten toen hij de 18-jarige jongen in de Ten Katestraat doodschoot.

Zie:

Sishalounge Ten Katestraat dicht

Schutter Ten Katestraat had ‘Aziatisch’ uiterlijk (UPDATE)

Slachtoffer Ten Katestraat was toevallige passant

‘Ruzie in shishalounge aanleiding schietpartij’