Aanslag in Antwerps drugsmilieu

Bij Antwerpen is zondagochtend op een woning geschoten, en is een auto in brand gestoken. De auto van de vermoedelijke daders, met Nederlands nummerbord, werd later ook uitgebrand teruggevonden.

Schoten

In de Belgische plaats Berendrecht, ten noorden van Antwerpen, vuurden onbekenden zondagochtend rond half vier schoten af op een woning. De politie vond er achteraf 14 kogelhulzen. De daders staken ook een auto in brand, bij het buurhuis van de beschoten woning. De bewoners van de beschoten woning waren op het moment van de aanslag niet thuis. Dit meldt de Gazet van Antwerpen.

Uitgebrande auto

De aanslagplegers vluchtten weg met een auto, die later uitgebrand werd teruggevonden aan een nabijgelegen oprit van de A-12. Het gaat om een felgroene Ford Focus RS, met Nederlandse kentekenplaten. De Belgische federale gerechtelijke politie meldt de zaak in onderzoek te hebben.

Waarschuwingen

Het is niet de eerste keer dat er door gangsters geschoten wordt in Antwerpse woonwijken. Eerder werden er in de wijk Dam achttien kogels afgevuurd op een woning. Ook op twee huizen in Borgerhout en Sint-Job-in-‘t-Goor werden aanslagen gepleegd. Bij die laatste schietpartij, in de nacht van 25 op 26 februari, ging het om de woning van de drugscrimineel Frank ‘De Tank’ V. Zijn appartement aan de Schotenseweg werd beschoten met wapens van zwaar kaliber. Ook werd er een molotov-cocktail tegen de gevel gegooid. Er was veel schade, maar er vielen geen gewonden. De Belgische politie onderzoekt nu of er verbanden te vinden zijn tussen deze schietpartijen, en de aanslag van zondagnacht.

Aanhoudingen

Frank V. is de hoofdverdachte in een groot onderzoek naar cocaïnesmokkel. Hij zit hiervoor sinds enkele weken vast. V. zou samen met zijn zwager Patrick Y. aan het hoofd staan van een criminele groep die drugs smokkelt via de haven van Antwerpen. Justitie verdenkt de organisatie van het importeren van 2000 kilo coke. Voor de aanslag op het huis van Frank ‘De Tank’, zo genoemd vanwege zijn enorme postuur, zijn onlangs wel twee verdachten aangehouden. Het gaat om Parfait M. (26) en Yassin E. Y. (26), bekenden uit het drugsmilieu in Luik.

Lees hier meer:

Het luxe leven van Frank De Tank

Frank ‘De Tank’ en de politieagent

‘Verdachten vast voor aanslag op huis De Tank’