‘Aanslag met brandbom op directeur PGP-bedrijf’ (UPDATE)

De recherche doet onderzoek naar een recente aanslag met een brandbom op de woning van de directeur van PGP-bedrijf Ennetcom. Dat heeft de advocaat van Danny M. (36) aan De Telegraaf bevestigd. Daarna zijn rechercheurs van het Team Criminele Inlichtingen (TCI) bij hem langs geweest om te waarschuwen dat zijn leven gevaar liep.

Vuurwapen

Bij de aanslag raakte overigens niemand gewond. Het bedrijf Ennetcom verkoopt speciaal geprepareerde BlackBerry’s waarop e-mails met PGP kunnen worden versleuteld.

Het netwerk is deze week door de politie ontmanteld. Bij directeur Danny M. thuis vond de politie een vuurwapen dat hij daar voorhanden zou hebben gehad sinds de aanslag. Dat zou M. in huis hebben gehaald na de aanslag.

Het onderzoek naar de brandbom staat los van het witwas-onderzoek naar de eigenaar van Ennetcom, aldus het Openbaar Ministerie.

Bokito

Zijn advocaat Leon van Kleef zei tegen De Telegraaf over de actie van het Openbaar Ministerie tegen Ennetcom: ‘Dit is Bokito-gedrag. Puur ’powerplay’ van het Openbaar Ministerie. Het OM praat over een crimineel communicatienetwerk dat uit de lucht is gehaald. De stelling is dus dat iedere gebruiker crimineel is. Maar tegelijkertijd zegt het OM dat er ook advocaten zijn die deze telefoons gebruiken.’

Zie ook:

De grote PGP-slag van het Openbaar Ministerie

Politie haalt communicatienetwerk uit de lucht (UPDATE)

‘Niet alle BlackBerry-PGP’s te kraken’ (UPDATE)