‘Arrestatie in Utrecht om Duitse plofkraak’

De Nederlandse politie heeft een verdachte van een plofkraak in Duitsland opgepakt, zo melden Duitse media. Hij zou aan een of meerdere van 17 plofkraken in de deelstaten Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen hebben deelgenomen.

Die twee deelstaten grenzen aan oostelijk- en zuidelijk Nederland. De aanhouding was in Utrecht en al op 28 maart maar het is pas vrijdag door de Duitse politie bekendgemaakt. Tegen de man was door het Openbaar Ministerie in Aken een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd.

De verdachte is 28 jaar. Een 32-jarige medeverdachte is nog op de vlucht. De 17 plofkraken vonden plaats tussen februari en mei 2016. Op 25 mei zouden de twee verdachten in een achtervolging zijn geweest met de politie in Nederland. Ze reden toen in een gestolen Audi RS6 waar belastend materiaal in is gevonden maar ze ontkwamen.

Volgens de Duitse politie is de afgelopen jaren een groep van ongeveer 200 Nederlandse plofkrakers in de grensdeelstaten actief geweest. Een groot aantal van hen zou uit Utrecht en omgeving komen.

Zie:

Mogelijk stash Audi-bende gevonden in Duitsland

De plofkraken van de Audi-bende

Zwaargewonde leden Audi-bende terug in NL

Daarom zijn Audi’s populair bij plofkrakers

Waarom plofkrakers naar Duitsland gaan

Opnieuw plofkraak in grensregio Duitsland (UPDATE)