Vierde verdachte IKEA-zaak gepakt (UPDATE)

Dinsdagochtend is in zijn cel in de gevangenis in Rotterdam een 34-jarig Rotterdams No Surrender-lid aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de ontvoering en mishandeling van een mede clublid bij de IKEA in Breda. Later woensdag hield de politie een 34-jarige man uit Axel aan.

Invallen

De Rotterdammer zat al vast voor een andere zware mishandeling, ook van een ex-clublid. De politie zocht dinsdag nog naar een vierde verdachte, in Rotterdam of Axel. In beide plaatsen is dinsdagochtend een inval gedaan in twee panden. De woningen zijn onder leiding van de rechter-commissaris doorzocht. In Rotterdam werd onder andere een stroomstootwapen in beslag genomen.

Bewakingscamera’s

De mishandeling waarvoor de Rotterdamse verdachte is aangehouden vond plaats op de Kruisweide in Breda voor een winkel van IKEA. Een (toenmalig) kaderlid van motorclub No Surrender werd, terwijl hij op de grond lag, door vier mannen geschopt en geslagen. Daarna werd hij naar zijn eigen auto geleid en meegenomen. De vechtpartij en ontvoering werd vastgelegd met bewakingscamera’s.

Het slachtoffer weigerde mee te werken aan het politieonderzoek.

Zie ook:

No Surrender-lid gepakt voor mishandeling

Verdachte No Surrender-ontvoering Breda vast

Ontvoerd lid No Surrender praat niet met politie (VIDEO)