Dit zijn de schutters van de dodelijke schietpartij

De politie heeft een still vrijgegeven (foto) van twee mannen die waarschijnlijk betrokken zijn bij de schietpartij in Amsterdam, waarbij dinsdag op woensdagnacht een man om het leven kwam. Getuigen hebben gezien hoe twee donkergetinte verdachten op een donkerkleurige (motor)scooter vluchtten, mogelijk met drie wielen. Zij zijn met camera’s gefilmd.

De politie is daarnaast op zoek naar een mogelijke passagier die in de auto van het slachtoffer zat. Getuigen zouden hebben gezien dat er nog iemand in de auto zat.

Het slachtoffer, 25-jarige man uit Zaanstad, werd kort na middernacht op De Clerqstraat in Amsterdam onder vuur genomen. Hij werd naast zijn auto gevonden. Het is volgens de politie nog niet duidelijk of de man is uitgestapt, of dat hij door de daders uit het voertuig is getrokken.

Kogels vlogen in het rond

Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De man is een bekende van de politie.

Er is meerdere keren geschoten, waarbij niet alleen het slachtoffer is geraakt. De kogels raakten ook een voorbijrijdende tram, waarin de passagiers op de grond zijn gaan liggen. Zij raakten niet gewond. ook is een geparkeerde auto en twee gebouwen in de omgeving geraakt.

‘Toevallige voorbijganger’

Revu meldde eerder dat het slachtoffer een toevallige voorbijganger was, die voor het stoplicht stond te wachten. Getuigen van een sishalounge in dezelfde straat zouden hebben gezien hoe twee mannen met motorhelmen, gewapend met een kalashnikov en een pistool het café inliepen. Zij vroegen schreeuwend naar een bezoeker die kort daarvoor was vertrokken.

Toen zouden de twee mannen onder vuur zijn genomen, waarop zij vluchten en terug schoten. De kogels vlogen daarbij in het rond. De automobilist zou zijn uitgestapt en door een kogel zijn geraakt, vertellen de getuigen.

De politie zegt rekening te houden met verschillende scenario’s.