Jihad-rapper dreigend in nieuw filmpje

De Arnhemse jihadist Marouane B. heeft zich volgens De Telegraaf in een rapnummer dat hij in Syrië heeft gemaakt dreigend uitgelaten. ‘Fok je met mij, zal ik je hoofd eraf slachten’, zegt hij in een rap die hij aan de krant stuurde.

Inbraak

Hij gaat verder: ‘ik kom onverwacht als een fokking inbraak. We komen binnenvallen, het is een snelkraak. Je ziet me niet, als een geest in het donker.’ Het Openbaar Ministerie wil Marouane B. met nog negen andere polderjihadisten bij verstek laten berechten. Als enige wordt hem ook het onthoofden van tegenstanders verweten, aldus De Telegraaf.

Offensief

Marouane vertrok in 2014 naar het kalifaat. Of hij nog terugkomt is de vraag. In een brief aan De Telegraaf heeft de jihadist geschreven: ‘Binnenkort zal ik deelnemen aan een groot offensief. Mijn commandant heeft me toestemming gegeven, om daarna voor onbepaalde tijd op verlof te gaan naar Nederland, zodat ik mijn familie kan zien en mijn proces kan bijwonen. Er bestaat een grote kans dat ik zal sterven als een martelaar.’

De dreigende rap doet hij af als ’een grap’.