Mocro-oorlog in Utrecht

In de Panorama deze week een artikel over liquidaties en schietpartijen in Utrecht, die volgens het weekblad ‘op een of andere manier met elkaar verbonden zijn’. In het stuk aandacht voor onder andere de liquidatie van Ranko Scekic, de vergismoord op Hakim Changachi en de schietpartij waarbij Soulaiman el H. betrokken was. 

Ook in het artikel aandacht voor de liquidatie van Justin Jap Tjouw in Amsterdam (in Panorama wordt gesproken van Jap Tjong). Zoals Crimesite al eerder berichtte zou Jap Tjouw betrokken zijn geweest bij de vergismoord op Hakim Changachi in Utrecht eerder dit jaar. In die zin lopen er  in de onderwereld lijntjes tussen Amsterdam en Utrecht.

Schietende pizzakoerier

Dat blijkt onder andere ook uit de figuur Anouar B. uit Zuilen. Deze B. werd enige tijd verdacht van het plaatsen van de zware bom onder de auto van Martin Kok bij Het Kalfje in Amsterdam. B. zou volgens het artikel in de Panorama bevriend zijn met Zakaria A. Deze 23-jarige, die bij de politie ook wel bekend staat als de schietende pizzakoerier, zit vast voor de liquidatie van Ranko Scekic. De naam van Anouar B. dook gisteren overigens ook op bij de rechtszitting in de zaak tegen Arthur M. en Barry M. Anouar B. zou gezien zien bij de auto waarvan justitie meent dat deze gebruikt zou worden bij een liquidatie. Ook hier dus een verband tussen de Utrechtse en Amsterdamse onderwereld.

Familievete

In het rijk geïllustreerde artikel ook aandacht voor de vete binnen de familie El H. Binnen de familie El H. woedt al tijden een conflict dat de familieleden opdeelt in twee kampen. Dat loopt zo ernstig uit de hand dat er verschillende liquidatiepogingen plaatsvinden. Bij een van die schietpartijen wordt Mohamed el H. geraakt in onder andere armen, benen en buik. Justitie denkt dat Soulaiman el H. de schutter is en eiste twaalf jaar cel, maar deze neef van het slachtoffer werd onlangs vrijgesproken.

Meer deze week in Panorama.