‘Red Devils schoten op Bandidos’

Bij de confrontatie tussen de motorclubs Red Devils en Bandidos in Sittard begin deze maand, is er niet geschoten door de Bandidos maar door een lid van de Red Devils. Het zou gaan om Theo van M., die afgelopen week werd gearresteerd bij een grote actie tegen motorclubs.

Daarbij werden voornamelijk leden van de Bandidos opgepakt, waaronder president Harrie Ramakers. Theo van M. was de enige verdachte die werd opgepakt die niet lid van de Bandidos, maar van Red Devils was. Volgens de Limburgse kranten heeft Van M. geschoten bij de confrontatie tussen de twee motorclubs.

Lid van Hells Angels

De schietpartij vond plaats op 7 mei bij café Dug-Out. Van M. is bevriend met de eigenaresse van het café. Diverse bronnen beweren tegenover de kranten dat Van M. kort na de schietpartij volwaardig lid is geworden van de Hells Angels. Zijn advocaat en het Openbaar Ministerie hebben geen commentaar gegeven op de berichtgeving.

Wapens in één loods

Afgelopen week hield de politie in Limburg een grote actie tegen motorclubs, waarbij twintig personen werden opgepakt. Het gaat om 14 Bandidos. Drie verdachten waren geen lid van een motorclub, van een verdachte is onbekend of hij lid is bij een motorclub.

Bij de invallen werden tientallen wapens gevonden, waaronder raketwerpers, vuurwapens, handgranaten en munitie. Volgens de bronnen van de Limburgse kranten werd het overgrote deel van de wapens in één loods in Munstergeleen zijn gevonden.