Slachtoffer Ceintuurbaan maakte vijanden

Pieter Hoovers (54), die maandag met zijn Thaise echtgenote (34) dood werd gevonden in een woning aan de Ceintuurbaan in de Amsterdamse Pijp was niet onomstreden. De zakenman had bij sommigen een slechte reputatie, zo blijkt uit politiedossiers.

‘Problemen’

In Thailand bezat hij onroerend goed, horeca-ondernemingen en een Thai-boksschool. Ook organiseerde hij feesten en kickboksgala’s. Hoewel zijn moeder in de Nieuwmarktbuurt woonde had hij ook goede connecties in Breda, waar hij ook geregeld verbleef.

Kort voordat John Mieremet op 2 november 2005 in Pattaya, Thailand, werd doodgeschoten had hij onenigheid met Hoovers. De Thaise vriendin van Mieremet verklaarde direct na de moord aan de politie dat de twee ‘problemen’ hadden over een stuk grond en/of een pand dat Mieremet zou kopen maar toch vanaf had gezien.

Foto Twitter

Goede contacten

Hoovers zat in de jaren negentig in het Amsterdamse muziek- en feestencircuit. Rond 2002 verplaatste hij zijn zakelijke activiteiten naar Thailand. Hij kon zich goed redden in Thailand. Hij huwde er in 2004 een Thaise vrouw en sprak goed Thais. Ook wezen getuigen in politiedossiers op zijn goede contacten met de autoriteiten en de politie.

Betrokkenheid

Verschillende Nederlanders die in Pattaya woonden suggereerden tegenover de politie dat Hoovers betrokken zou zijn bij de moord op John Mieremet in 2005. Hij reisde normaal gesproken eens per jaar naar Amsterdam maar kort voor de moord ging hij een aantal keer op en neer. Ook zou hij met ‘iets groots’ bezig zijn waardoor hij uit de geldzorgen zou komen. Ferry de Kok die destijds bij Mieremet in Thailand verbleef stelde dat Hoovers het ‘doormailde’ naar Amsterdam als Mieremet in Thailand was. Ook de echtgenote van Mieremet had van horen zeggen dat Hoovers mogelijk bij de moord op haar man betrokken was geweest.

Mishandeld

In het muziek- en feestencircuit in Nederland was de reputatie van Pieter Hoovers niet smetteloos. Hij zou op een feest van 2011 de dj’s niet hebben betaald en met de noorderzon naar Thailand zijn vertrokken. Tijdens een periode als platenbaas van Outland zou hij duizenden guldens aan royalties ten onrechte hebben ingehouden. In Thailand zou hij in de voorbije jaren wegens een achterstallige betaling wel eens ernstig zijn mishandeld.

De politie gaat ervan uit dat Hoovers en zijn vriendin door een misdrijf om het leven zijn gekomen.