Verdachte Zaak-Nicole blijft ontkennen

Jos de G. (48, foto), die begin 2014 werd aangehouden voor verkrachting van en moord op Nicole van den Hurk, blijft ontkennen. Zijn advocaat Job Knoester zegt ‘vol overtuiging’ vrijspraak te gaan bepleiten. Maandag is er een regiezitting in de zaak bij de rechtbank in Den Bosch. De G. is verdachte van doodslag en verkrachting.

Vrijwillige seks

Dinsdag is het precies twintig jaar geleden dat Nicole van den Hurk (15) uit Eindhoven verdween. Op 22 november 1995 is ze gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop. De G. blijkt eind september in een verklaring bij de rechter-commissaris te hebben gezegd dat het niet zijn dna is dat destijds is gevonden op het lichaam van het meisje. Hij zegt dat hij mogelijk ‘vrijwillige seks’ met haar heeft gehad. Maar hij kan zich at niet herinneren.

Belletje

Advocaat Knoester zei maandag dat die bewering van zijn client niet zo gek is omdat ze in dezelfde uitgaansgelegenheden kwamen. De officier van justitie zei op de zitting helemaal geen waarde te hechten aan deze verklaring van Jos de G.. Volgens haar zouden de berichten over de vermissing van het meisje bij De G. toch een belletje hebben moeten doen rinkelen.

Kleding

In de zaak zal het dna-bewijs een belangrijke rol gaan spelen. De G. werd op basis van een dna-match in januari 2014 opgepakt in de tbs-kliniek waar hij toen zat, vanwege een gewelddadige verkrachting. Eind vorige maand werd bekend dat de kleren die Nicole droeg toen ze werd gevonden hoogstwaarschijnlijk binnen twee maanden na de vondst van haar lichaam zijn vernietigd. Volgens het OM is nog niet zeker dat de kleren inderdaad vernietigd zijn en loopt daarnaar nog onderzoek. Zie meer op Twitter.

Alle berichten over De G..