‘Weinig bewijs tegen Hanebuth’

Het bewijs tegen de Duitse Hells Angel Frank Hanebuth, die door de Spaanse justitie wordt verdacht van onder meer witwassen en mensenhandel, is erg zwak. Dat stelt het Duitse blad Bild op basis van het dossier dat tegen Hanebuth is opgebouwd. De krant speculeert zelfs al over vrijspraak.

Hanebuth zat zo’n twee jaar in voorarrest in Spanje tot hij twee maanden geleden op borgtocht werd vrijgelaten. Hij werd in 2013 opgepakt op Mallorca, waar hij naartoe was verhuisd. Hij wordt met ruim 50 anderen verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie, witwassen, mensenhandel en afpersing. Hij wacht nog altijd op de aanklacht.

‘Weinig concrete bewijzen’

Volgens Bild komt die er binnen twee weken. Het blad heeft het dossier tegen Hanebuth in handen, maar er zouden weinig concrete bewijzen tegen de Duitser instaan. Tegen enkele medeverdachten zou meer bewijs zijn verzameld. Zij zouden stromannen van Hanebuth zijn, en voor hem vastgoed en bordelen hebben gekocht.

Ook zouden zij prostituees hebben geronseld voor de Duitser. Maar sommige vrouwen hebben verklaard dat zij al tot prostitutie waren gedwongen voordat Hanebuth naar Mallorca verhuisde.

Hanebuth zelf heeft de aantijgingen altijd ontkend. Hij beweert dat hij voor zijn rust naar Mallorca kwam.