12 jaar cel voor overval met Kalasjnikov

In hoger beroep is de 29-jarige Issam T. uit Sittard veroordeeld tot 12 jaar cel. Dat is conform de eis van het Openbaar Ministerie en gelijk aan de straf die de rechtbank al had opgelegd. T. is veroordeeld voor 3 overvallen, die hij tijdens zijn proefverlof heeft gepleegd.

Issam T. zat in de gevangenis, omdat hij in 2008 Farid Abdou uit Heerlen had vermoord en diens stoffelijk overschot in de kofferbak van zijn auto had gedumpt. 

Zwangere vrouw beroofd

Na de moord beroofde hij samen met zijn zwager Clark V. de zwangere vrouw van de vermoorde Abdou. Issam T. werd daarvoor veroordeeld tot vijftien jaar cel.

Vakantiepark

Al tijdens zijn verlof ging Issam T. weer in de fout. Zo pleegde hij onder andere een overval met geweld op een supermarkt in Geleen op eerste kerstdag 2016. Daarbij werd 60.000 euro buitgemaakt. Begin januari 2016 mislukte een overval in Someren. Bijna een maand later pleegde hij een overval op een vakantiepark in Overloon. Verschillende medewerksters werden daarbij met een Kalasjnikov bedreigd. De buit was minimaal.

Enkelband

Issam T. pleegde de overvallen toen hij in de laatste fase van zijn detentie zat en droeg een enkelband. Door de gps-gegevens van zijn enkelband kan hij gekoppeld worden aan de poging van de overval in Someren. Begin februari vorig jaar werd hij in zijn cel in Ter Peel aangehouden op verdenking van de overvallen. In zijn cel vond de politie een geladen vuurwapen.