3 jaar cel en tbs voor doodsteken vrouw

De rechtbank in Utrecht heeft de 31-jarige Lukasz S. (foto) uit Polen veroordeeld tot drie jaar cel plus tbs. S. stak in februari van dit jaar Corrie van den Brink dood op de Croeselaan in Utrecht. Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden negen jaar cel plus tbs geëist

Deskundigen hebben geconcludeerd dat er bij S.  sprake is van schizofrenie. De man was volgens de deskundigen op het moment van de steekpartij in een zeer verwarde, psychotisch toestand. Dat werd veroorzaakt doordat hij enige tijd daarvoor gestopt was met het slikken van zijn medicijnen. Hij deed dat vanwege religieuze overwegingen en omdat zijn libido door de medicijnen sterk was verminderd. De psychose waarin de man vervolgens was beland heeft een allesoverheersende invloed gehad op zijn gedrag, zo is de opvatting van de deskundigen. De rechtbank ging daarin mee.

Willekeurig slachtoffer

De 41-jarige Corrie van den Brink werd zo het willekeurig slachtoffer van een man met waanideeën. ‘Ik sliep slecht, hoorde allerlei stemmen in mijn hoofd. Ik wilde niemand doden. Het gebeurde door mijn ziekte’ zei S. eerder tegen de rechters in Utrecht.

S. zat in zijn geboorteland Polen ook al eens  drie jaar in een psychiatrische kliniek na een poging tot doodslag.